16 Ekim 2012 Salı

Nebim Cari Hesap Modülü

Nebim, Cari Hesap modülünü Stok ve Fatura modülleri olmadan satmamaktadır. Cari Hesap bildiğiniz gibi müşterileri, satıcıları ve bankaları takip edebileceğiniz bir modüldür. Satın almalarınızda alacağınız ürünün sisteme tanımlı olması için stok modülü ve fatura girişi ürün sevkiyatı yapmanız için de Fatura / İrsaliye Modülü olması gerekmektedir.




Nebim Cari Hesap Kartları bölümünden isteğe göre tek düzen muhasebe hesap planına uygun olarak dilerseniz kendiniz özgü bir sistem ile Cari Hesaplarınızı açabilirsiniz. Cari Hesaplar bölümünden Müşteri (Alıcılar), Satıcılar ve Bankalar takip edilmektedir. Kısacası borç alacak takibinin yapıldığı bölümdür. Ayrıca Muhasebe modülü ile entegreli çalışan kasa takibi de yapabilirsiniz.

Her sekme ileriki konularda teker teker tanıtılacaktır. Şimdilik her modülümüzün ne amaçla kullanıldığını sizlere yüzeysel olarak anlatmaya çalışıyorum.

Kısaca sekmelerden size bahsedeyim..

Cari Hesap Kartları sekmesinde Cari kartları sisteme tanımlıyoruz. Hareketler bölümünden isminden de anlaşıldığı gibi Cari Hesap hareketlerini yapıyoruz. Raporlar bölümünden cari hesap raporları alınmaktadır. O

Nebim Muhasebe Modülü

Nebim Winner Ticari Muhasebe Paket programı olduğundan işletmelerde Muhasebe olmazsa olmazlardan diye bileceğimiz bir modüldür. Bu modül diğer modüllerle entegre olarak çalışabileceği gibi bağımsız çalışan bir modül özelliği de taşımaktadır. Yani Muhasebe modülü her ne kadar tek başına satılmasa da kullanıcıların diğer modüllere ihtiyaç duymadan kullanabileceğiz bir yazılımdır.


Muhasebe modülü ile kısaca hesap planı oluşturabilir ve bu hesap planını kendi bünyenize göre alt hesaplarını açabilirsiniz. Fişler sekmesinde Mahsup, Tediye ve Tahsil fişlerinizi kayıt edebilirsiniz. Raporlar sekmesinde ise Mizan, Bakiye, Defter-i Kebir, Kasa dökümlerini ve detaylarını alabilirsiniz.Masraf Merkezi sekmesinde ise farklı şubeleriniz var ise bu farklı şubelerin masraflarını ayrı ayrı yapabilir ve yıl sonunda hangi şubenizin ne kadarlık masrafı olduğunu görebilirsiniz. Beyanname bölümünde ise KDV ve Muhtasar beyannameleri oluşturabilir ve bunları elektronik ortamda vergi dairlerine mail yada CD, Flash disk arcılıkları ile gönderebilirsiniz. Bilanço sekmesinde ise bilanço tablosu, gelir tablosu ve satışların maliyetini çıkartabilirsiniz.
Entegrasyon bölümü ise diğer modüllerden alacağınız verilerin düzenli bir şekilde hesap tablosuna işlenmesini sağlayan bir uygulamadır. Ayarla menüsünden program ayarlarını yapabilir çalışma sisteminizi bir kereye mahsus tanımladıktan sonra program bu parametre düzenlemelerine göre hareket etmesini sağlayabilirsiniz.

Nebim'i Kısaca Tanıyalım

            Nebim Türkiye'nin tekstil sektörünün hitap eden bir yazılımdır. Özellikle Renk, Beden ve Kavala takibinin olması tekstilcilerin tercih etme sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır.

Modüllerin yer aldığı pencere
Resim-1 (Nebim Winner Ana Menü)

Nebim Microsoft yazılımlarından olan Microsoft SQL Server DB Administrator ile ortak çalışmaktadır. Nebim firması kullanıcılarının Database (Veritabanı) yönetimini kolaylıkla kontrol altında sağlamaları için SQL server ile entegre olan ayrı bir veritabanı yazılımını da geliştirmiştir.
Resim-2 (Veritabanı Yönetimi Ekranı)



Resim-2 de gördüğünüz gibi, bu program ile kullanıcıların SQL server bilgisi olmadan Veritabanı açma, Kullanıcı açma ve hatta hazır query var ise bu bölümden quary dahi çalıtırılmaktadır. Ayrıca Nebim'in yeni versiyonları ile ilgili yeni versiyon exe uzantılı dosyalar, dll uzantılı dosyalar gerekli dizinlere yine bu Veritabanı Yönetimi programı aracılığı ile kolaylıkla atılmaktadır.


Nebim ve veritabanı yönetimi ile ilgili kısa bilgiler verdikten sonra isterseniz modüllerimizin yapılandırılması ve nasıl çalıştığı ile ilgili çalışmalarımıza geçelim.